Team i STCC

Under säsongen 2014 var det sex team som var med i STCC.

Volvo Polestar Racing

Detta är det officiella teamet för Volvo i racingsammanhang. Det grundades år 2005 och har lyckats bra sedan dess med 26 individuella segrar och extra stora framgångar 2009 då de vann både förar- och teammästerskapet.

Teamchef är Fredrik Wahlén, de kör med en Volvo S60 och mer om teamet går att läsa på www.polestar.se

WCR/BMW Dealer Team

Sedan start 1994 har detta team tagit fem stycken SM-guld. Med detta facit är det ett av de team som har haft mest framgång genom åren. I STCC har teamet två bilar.

Teamchef är James Rogers Nixon och de kör med en BMW SR. Mer information om teamet går att läsa på www.westcoastracing.se

Team Tidö

Ett av de få team som inte har ett bilmärke i teamnamnet. De kör med en Saab 9-3 och satsade extra stort år 2014. Detta genom att värva Richard Göransson och toppingenjören Johan Kvick. Göransson har fyra mästerskapstitlar bakom sig och Kvick har länge varit respekterad för sina kunskaper så förutsättningarna att klättra i tabellen har verkligen funnits. Under 2014 hade teamet två bilar i STCC.

Teamchef är David von Schinkel och de kör med Saab 9-3. För mer info – besök www.teamtido.se

Team Kia

Efter ett nytt avtal med KIA kom teamet Brovallen Design att köra under namnet Team Kia. Detta minst till 2016 eftersom avtalet löper till dess. Förutom nyheten med nytt namn kunde även teamet visa upp två nya förare, Andreas Wernersson och Mattias Lindberg. Med dessa förare var det tydligt att teamet trodde på de unga talangerna som endast är 19 år.

Teamchef är Tobias Johansson. Bilen de kör med är en Kia Optima.

PWR Racing Team

Daniel Haglöf är både teamchef och förare i teamet PWR Racing Team. När de var med i elitserien för racing 2012 slutade de på delad andraplats tillsammans med Team Tidö. PWR Racing Team har lång erfarenhet av racing både i Sverige och internationellt.

Teamchef är Daniel Haglöf. Bilen som körs är en Saab 9-3. Mer info – besök www.pwrracingteam.com

Dacia Dealer Team

Inom racingvärlden vet de allra flesta vem Mattias Andersson är. En veteran inom racing och som idag driver Dacia Dealer Team.

Teamet debuterade 2013 med mål att det relativt lilla bilmärket i Sverige skulle bli mer etablerat och känt. Efter förra säsongen slutade Mattias Andersson (förare och teamchef) på en åttondeplats och inför säsongen 2014 var målet att hamna bland de fem första.

Mer om Dacia Dealer Team går att läsa på www.motorsport.dacia.se