Byt ut gamla delar och förbättra din motorcykel

En motorcykel är en investering som kräver regelbunden underhållning för att hålla den i toppskick. Att byta ut gamla och slitna delar kan göra stor skillnad för både prestanda och säkerhet. Här går vi igenom varför det är viktigt att byta ut gamla delar, vilka delar som bör bytas ut, fördelarna med att göra det och mycket mer.

Handla resevdelar online

Customhoj är en pålitlig och populär återförsäljare av reservdelar för motorcyklar. Med ett brett utbud av högkvalitativa produkter kan motorcykelentusiaster hitta allt de behöver för att underhålla och förbättra sina hojar. Oavsett om det är bromsklossar, filter eller ljuddämpare, kan du lita på Customhoj för att leverera pålitliga reservdelar till din resa på två hjul.

Varför är det viktigt att byta ut gamla delar?

Att byta ut gamla delar är viktigt för flera anledningar. För det första så kan slitna delar påverka prestandan på motorcykeln. Det kan leda till att den inte fungerar som den ska eller att den är farlig att köra. För det andra så kan gamla delar påverka säkerheten. Om en del går sönder när man kör kan det leda till allvarliga olyckor.

Vilka delar bör man byta ut?

Det finns flera delar som bör bytas ut med jämna mellanrum för att hålla motorcykeln i bästa skick. Några exempel är:

 • Olja och oljefilter
 • Bromsskivor och bromsbelägg
 • Luftfilter
 • Tändstift
 • Kedja och drev
 • Däck

Vilka fördelar får man av att byta ut gamla delar?

Att byta ut gamla delar kan ha flera fördelar. För det första så kan det leda till en bättre prestanda. Om motorcykeln fungerar som den ska så kan man köra snabbare och säkrare. För det andra så kan det öka livslängden på motorcykeln. Om man tar hand om den ordentligt så kan den hålla i många år.

Vilka nya delar kan man installera för att förbättra prestandan?

Det finns flera nya delar som man kan installera för att förbättra prestandan på sin motorcykel. Några exempel är:

 • Ett nytt avgassystem
 • En ny luftfilterbox
 • Ett nytt chassi
 • En ny dämpning
 • En ny styrdämpare

Hur ofta bör man byta ut delar för att hålla motorcykeln i toppskick?

Det är viktigt att byta ut delar med jämna mellanrum för att hålla motorcykeln i toppskick. Hur ofta man behöver byta ut delar beror på flera faktorer, som hur mycket man kör och hur hårt man kör. En bra tumregel är att byta ut oljan och oljefiltret varje 5000 km och bromsbeläggen varje 10 000 km.

Vad kan man göra själv och när bör man ta hjälp av en professionell verkstad?

Det finns en del underhållsarbete som man kan göra själv, som att byta ut olja och oljefilter, byta ut tändstift och justera kedjan. Men det finns också arbete som man bör överlåta till en professionell verkstad, som att byta ut bromsskivor och drev. Om man är osäker på vad man behöver göra så är det alltid bättre att ta hjälp av en professionell.

Vilka kostnader kan man förvänta sig när man byter ut delar och förbättrar sin motorcykel?

Kostnaderna för att byta ut delar och förbättra sin motorcykel varierar beroende på vilka delar man behöver byta ut och vilken typ av motorcykel man har. Att byta ut olja och oljefilter kan kosta några hundra kronor medan att byta ut bromsskivor och drev kan kosta flera tusen kronor. Att installera nya delar för att förbättra prestandan kan också vara dyrt, beroende på vilka delar man väljer.