STCC 2015

Under nästa säsong i STCC kommer man köra sju deltävlingar i stället för sex som var det som gällde 2014.

Tävlingarna kommer att gå i Sveriges södra halva med början den 8 maj i Skövde. Sedan följer tävlingar i Anderstorp, Falkenberg, Göteborg, Gelleråsen och Stockholm med final den 25 och 26 september på Ring Knutstorp. STCC:s VD Jonas Lundin tror att en STCC-final på Ring Knutstorp har goda förutsättningar att locka en storpublik. Och det är naturligtvis en stor publik man vill ha, inte minst för stämningens skull.

Även på TV har STCC utvecklats till en mycket stor sport. Stora sporter drar till sig många som vill spela på odds vid de olika tävlingarna. Det gäller även STCC. Oddset sätts utifrån vilka chanser de olika tävlande antas ha, och med det resonemanget lär inte Thed Björk att ha särskilt höga odds då säsongen drar igång nästa år. Med en fantastisk säsong 2014 är förväntningarna höga hos publiken och oddsen låga hos spelbolagen inför 2015.

Thed Björk är den första föraren sedan 2007 som tagit hem mästerskapstiteln två år i rad och nu siktar han på vinst även 2015. Redan innan det sista heatet under finalen i Mantorp hade Thed Björk säkrat segern STCC. Kanske tappade han koncentrationen ett ögonblick och blev omkörd av teamkamraten Fredrik Ekblom. Det såg nästan ut att var med avsikt då han redan säkrat segern men senare försökte Björk köra om Ekblom så det var förmodligen ett misstag att bli omkörd. Efter loppet sa också Ekblom att nog för att Thed Björk är generös, men inte riktigt så generös att han släpper en seger i ett race är han inte.