Drömmen om en motorcykel

Vi är många som har haft den... Drömmen om en helt egen motorcykel med allt som det hör till! Idag guidar vi därför dig med samma brinnande önskan, hur du bäst går tillväga när du ska göra allt ifrån att ta ditt nya motorcykelkörkort, till köpet av din allra första motorcykel!

För den som har en dröm att få susa fram på landsvägarna från kurva till kurva med en helt egen motorcykel så gäller det att vara beredd att lägga ner lite jobb för att komma dit. För att köra motorcykel behövs nämligen ett mc-kört, dvs. ett körtkort för motorcykel, som visar att du har befogenhet att framföra en viss typ av mc på allmän väg.

Beroende på din ålder så är det också begränsat vilken typ av motorcykelkort du kan ta, där det krävs en ålder av hela 24 år för tung motorcykel och ett A-kort, om det inte är så att du varit ägare av ett A2-kort (mellanstor motorcykel) i minst 2 år. Självfallet finns det ännu fler premisser att ta hänsyn till, men på det stora hela är det främst detta som reglerar vilken typ av mc-kort som du kan ta i nuläget.

Förutom ett körtkort så är ju en annan sak som behövs för att kunna köra hoj just en motorcykel av något slag. Från början så rekommenderar vi enklare och lite lättare varianter, då sådant som en Boss Hoss eller en Triumph Rocket inte riktigt är för en nybörjare helt utan någon direkt vana. Köper man en sådan motorcykel direkt från början är chansen att den bara bli stående i garaget, vilket vore himla bortkastat både när det kommer till tid och pengar.