Behovet av elbilsladdare hemma

I takt med att elbilsanvändandet ökar, så ökar även behovet av elbilsladdare hemma. Fler och fler inser fördelarna med att ladda hemma, men alla har inte koll på hur laddningen ska gå till. Att bara koppla in bilen i vägguttaget och låta den stå kan dessvärre vara livsfarligt och leda till brand.

Eluttag och elkablar är inte anpassade för elbilsladdning

Det krävs stark och kontinuerlig ström för att kunna ladda din elbil, vilket de flesta vägguttag och tillhörande kablar inte klarar av. Risken blir därför stor att kablarna eller uttagen går sönder och i värsta fall fattar eld, och därför råder elsäkerhetsverket emot detta.

Samma sak gäller elstolpar för motorvärmare. En motorvärmare kräver betydligt mindre ström än att ladda bilen, så dessa kablar är i regel inte heller kraftiga nog. Därför bör du installera en ordentlig laddbox istället, och ladda din bil effektivt och säkert.

Installera en laddbox hemma

Vi rekommenderar helt klart att du installerar en laddbox hemma istället. Ta kontakt med en professionell firma så kan deras experter hjälpa dig hitta och installera rätt laddboxlösning för dig. Du hittar enkelt bra information online, och där kan du även boka en kostnadsfri konsultation med en expert.