Att ta hand om våra fordon

För att bilar ska kunna fungera så gäller det att ta hand om dessa. Oavsett om det är en racingbil eller ett bruksfordon så är service väldigt viktigt för att motor, kaross, däck och allt annat är i ett sådant skick så bilen kan användas.

Inom racing så finns det ett team som tar hand om stallets bilar, annat är det för privatpersoner, där gäller det att vi själva ser till att bilen blir servad på bästa sätt. Runt om i Sverige så finns det duktiga bilmekaniker som inte gör annat än att serva bilar, har du en Volkswagen och bor i Göteborg så kan du med fördel vända dig till Mechanum som har märkesverkstad där.

Bor du på andra orter i Sverige så får du leta upp din märkesverkstad där du bor. Om inte du är en klippa på att skruva i bilen själv, då fixar du det mesta själv. Alla har ju inte den kunskapen att meka med egen bil. Då är det en fördel att det finns duktiga mekaniker som kan kan ta sig an våra fordon.

Det finns några enkla saker som du kan kolla upp utan att vara speciellt duktig på motorer. Att kolla upp motoroljan i bilen är inte svårt och det kan vara bra att checka så den är ok och att det är tillräckligt mycket olja i motorn och vilken kvalitet den har. Om du ser att det är för lite kan du fylla på så det blir tillräckligt. Ser oljan konstig ut, lämna in bilen på en verkstad omedelbart.